+420 777 889 869

Po - Pá: 8:00 - 18:00
So: 9:00-15:00

Po - Pá: 8:00 - 18:00
So: 9:00-15:00
+420 777 889 869 info@frpneu.cz
KATEGORIE

Altenzo - lídr našeho sortimentu

  O Velikonocích máme OTEVŘENO. Pneuservis i výdej zboží budou v provozu ve dnech 29.3., 30.3., a 1.4. od 9:00 - 15:00hod. Těšíme se na vaši návštěvu!
admin 25/01/2023

Pneumatiky Altenzo

Značka Altenzo vznikla v roce 2009. Zakladatelé jsou australští inženýři ze společnosti PDW. Zaměstnanci této společnosti čelili obzvlášť komplikovanému úkolu: navrhnout pneumatiku prémiové kvality za rozumnou cenu. Po důkladně provedené práci nejlepších inženýrů byly rozpracované první 3 modely pneumatik Altenzo: Sports Equator, Sports Comforter a Sports Navigator. Hlavní důraz byl kladen na výrobu nízkoprofilových, vysokorychlostních pneumatiky pro osobní automobily a vysokoprofilové pneumatiky pro SUV a lehké nákladní vozy.

S cílem snížení nákladů na výrobu rozhodla společnost přesunout část samotné výroby pneumatik do Číny, což v žádném případě nemělo vliv na kvalitu výroby. Je samozřejmé, že kvalita produkce vyrobené v Číně je závislá především na vybavení továrny, a také na přesnosti a důkladnosti kontroly ze strany majitele. Což v případě Altenzo rozhodně nechybí.

Společnost PDW si jako partnery při výrobě pneumatik vybrala přední čínskou společnost pro pneumatiky – Sentaida Sentury Tire a její dceřinou společnost Qingdao Sentury Tire. QST je jednou z nejmodernějších továren společnosti Sentaida. Byla založena v roce 2009 a v současnosti vyrábí více než 15 milionů pneumatik ročně. Kapacita závodu se neustále zvyšuje a do roku 2021 měla za cíl dosáhnout 50 milionů pneumatik, což se také povedlo. Nejnovější vybavení a vedoucí pracovníci v pneumatikářském průmyslu v Číně za účasti světových odborníků umožnilo továrně získat schválení CTSOA v dubnu 2013. Tento certifikát umožňuje výrobu pneumatik pro všechny typy civilních letadel, včetně Boeingu a Airbusu. V současné době závod vyrábí více než 10 000 leteckých pneumatik ročně a je jediným výrobcem svého druhu v Číně.

Synergie na vysoké úrovni technické připravenosti odborníků společnosti Qingdao Sentury Tire a inženýrské návrhy společnosti PDW měla vynikající výsledky. Již v roce 2013 objem výroby pneumatik Altenzo překročil 1 milion pneumatik ročně. Množství dostupných rozměrů a typů v průběhu 4 let se zvětšilo z 5 na 70. Pneumatika Altenzo je jediná v Čině, která se hromadně vyrábí v šířce 315mm. V červenci roku 2014 skončily zkoušky a evropská certifikace rozměru 325/20 R21. Kvůli tomu, že pneumatiky Altenzo mají veškeré nezbytné certifikáty a povolení (E-mark, CCC, DOT, R117, INMETRO, GCC, SONCAP, LATU), prodává se pneumatika na 5 kontinentech ve více než 40 státech.

Proč si vybrat právě Altenzo? 

1) Dealerství ve více než 40 státech
Zastoupení společnosti Altenzo je ve více než 40 státech, což umožňuje výrobci Altenzo snadněji nabízet své produkty po celém světě.

2) Přední technologie
Výroba pneumatik s využitím křemene zvyšuje odolnost proti opotřebení a tím zajišťuje delší životnost pneumatiky pro zákazníka.

3) Rozměrová řada pneumatik
Každý rok společnost Altenzo rozšiřuje rozměrové řady svých modelů a to s ohledem na změny na automobilovém trhu.

4) Konkurenceschopnost
Pneumatiky Altenzo se mohou pochlubit kvalitou, bezpečností jízdy a konkurenceschopnou cenou.

 

Více informací na oficiálních stránkách výrobce Altenzo nebo si můžete přečíst náš starší článek zde.
 

Pod tímto odkazem naleznete všechny pneumatiky Altenzo, které nabízíme. Otevřete odkaz.